Hoppa till innehåll
Hem » Köpguide för 3D-skrivare

Köpguide för 3D-skrivare

    Köpguide för 3D-skrivare

    Funderar du på att köpa en 3D-skrivare och har ingen aning om vad du ska leta efter när du köper? 

    Låt oss se huvudfunktionerna och vad du bör tänka på, baserat på användningen du vill göra!

    Skrivartyp

    Baserat på deras konstruktion och autonomi är 3D-skrivare indelade i 2 huvudkategorier

    1.  Autonom 

    Fristående skrivare levereras färdigmonterade och redo att användas, vilket gör dem till ett mer idealiskt val för nybörjare!

    2.  Sammansättningar 

    Dockningsbara skrivare kräver montering, vilket ger mer flexibilitet och anpassning.

    Utskriftsutrymmesstorlek

    Storleken på utskriftsutrymmet avgör de maximala dimensionerna för objekten du kan skriva ut. En typisk 3D-skrivare för hemmet är cirka 220 x 220 x 250 mm.

    Tryckmaterial 

    De tillgängliga tryckmaterialen är filament , som är en strängliknande plasttråd som gradvis smälter för att skapa ett tredimensionellt föremål, och harts , som ger ett mer detaljerat resultat, är dyrare och har inte samma hållbarhet som filamentet.

    Utskriftshastighet

    Utskriftshastigheten mäts i millisekunder (mm/s). De flesta 3D-skrivare för hemmet skriver ut mellan 40-80 mm/s, medan mer professionella kan nå 150 mm/s.

    Gängextruderingsmekanism (Extruder)

    Den dubbla extrudern hjälper till att skriva ut med flera färger men också att skriva ut mönster samtidigt, medan den enda kan skriva ut med ett material i taget. Det är dock enklare och lättare att använda!

     

    Vilket av följande uttrycker dig mest?

    Se de funktioner du bör vara mer uppmärksam på, baserat på användningen du tänker göra.

    “Nu ska jag börja för första gången!”

    Om du vill börja nu och vill ägna dig åt 3D-utskrift som en hobby, rekommenderar vi en fristående 3D-skrivare , som inte kräver montering, med en utskriftshastighet på cirka 50 mm/s och en enda extruder , för en enklare och smidig användning.

    “Jag är en professionell hobbyman”

    Om du kallar dig det, eftersom det är en hobby för dig, men en hobby som du tar på allvar, skulle vi föreslå att du väljer en sammansatt 3D-skrivare , som erbjuder mer flexibilitet och anpassningsförmåga, med en dubbel extruder , som erbjuder fler möjligheter och utskriftshastighet högre än 50 mm/s .

    “Jag vill ha bästa möjliga resultat”

    Om detaljer, färger och hög upplösning är väldigt viktigt för dig, ta då hänsyn till det vi nämner i nummer 2 och ge mer vikt åt materialet! Föredrar harts , vilket kan ge dig ett mer detaljerat resultat!

    Glöm inte! Många gånger kan det vara skillnad på en produkt, baserat på dess övergripande egenskaper och konstruktion. Innan du bestämmer dig, läs recensioner från andra användare, för att se deras egen åsikt!